ÖĞÜTME KILAVUZU

Doğru öğütme yönteminin seçilmesi taze çekirdekler ve temiz su kullanmak kadar önemlidir. Peki, genel kural nedir? Pişirme süresi ne kadar kısaysa, kahve de o kadar ince öğütülmelidir.

İdeal öğütme yönteminizi keşfedin:

  • Bütün Çekirdek
    Çekirdekleri alın. Sonra evde istediğiniz şekilde öğütün.
  • Espresso
    En ince öğütme. Özellikle ev tipi espresso makineleri için yapılmıştır.
  • Kağıt Filtre
    Otomatik damlatma ayarlarından daha ince olan. Bunu kağıt filtreli standart damlatarak pişiren kahve makinelerinde kullanın.
  • Altın Filtre
    Otomatik damlatma ayarlarından daha iri olan. Konik metal filtreler ile çalışır.
  • Süzgeç
    İri taneli öğütmelerden biridir. Süzgeçli kahve makinelerinde kullanın. (Not: Caribou Coffee süzgeçli pişirme yöntemini önermez. Acı yağları ve asitleri aşırı ortaya çıkarır.)
  • Fransız Presi
    En iri taneli çekilmiş kahve. Kahve demleme aparatlarında ya da Fransız presli kahve makinelerinde kullanın.

Mümkün olan en iyi lezzette kahve elde etmek için bütün çekirdek sipariş etmenizi ve pişirmeden hemen önce öğütmenizi tavsiye ediyoruz. Fakat tercihinize bağlı olarak, kahvenizi sizin için herhangi bir Caribou Coffee şubesinde ya da çevrimiçi perakende satış mağazamız aracılığıyla öğütebiliriz.