TAMAMEN DOĞAL DECAF

CARİBOU COFFEE DOĞAL DECAF™

Genelde kahve şirketleri çekirdeklerden kafeini ayırmak için metilen klorür adı verilen bir kimyasal kullanırlar. Bu işlemin tüketiciler açısından güvenli olduğu düşünülse de, çekirdekleri bazı natürel aromalardan gerçekten mahrum bırakır. Ayrıca kimyasal bir tortu bırakır.

Caribou Coffee Natural Decaf™ ile bu duruma son verdik. Tamamen doğal, kimyasal içermeyen bir kafein çıkarma işlemi kullanarak normal karışımlarımızın tam ve zengin Caribou Coffee aromalarının hepsini muhafaza edebiliyoruz.

Bu tamamen doğal kafein alma işlemi iki basit aşamadan oluşuyor:

  • Buharlama
    Bu işlem çekirdeklerin deliklerini açarak kafeini çıkaracak çözücüye tepki vermelerini sağlıyor.
  • Çekme
    Buharlama işleminden sonra kahve katıları bakımından zengin bir çözücü kafeini kahveden dışarı çekmek için işleme dâhil ediliyor. Şu anda yegâne kafein alma çözücümüz olarak su kullanıyoruz. Su kafein alma solüsyonunu başlatmak için dışarı atılan bir yeşil kahve kümesinden çözünebilen katıları zaten emmiş olduğu için, bu önemli aroma çıkarıcı katıların çoğunu sağlam bırakıyor ve böylece hoş bir yoğunlukta kafeini alınmış kahve elde ediliyor.
    • Su (H2O)
      Su en tercih edilen çözücüdür. Su, ambalajsız Caribou Coffee Natural Decaf™ ürünümüzden kafeinin çıkartılması için kullanılarak kahvenin orijinal aromalarının neredeyse tamamını muhafaza edebilmemizi sağlamaktadır.
    Caribou Coffee'nin tamamen doğal, kimyasal içermeyen işlemi daha yüksek maliyetlidir fakat buna değdiğini düşünüyoruz. Sizi tamamen doğal, kimyasal içermeyen bir fincan kafeinsiz kahvenin farkını tatmaya davet ediyoruz.